Елитният Локомотив Пловдив надигра втородивизионния Марица Пловдив с 2:1 в последната си

...
Елитният Локомотив Пловдив надигра втородивизионния Марица Пловдив с 2:1 в последната си
Коментари Харесай

Локо Пловдив обърна Марица за финал на подготовката си

Елитният Локомотив Пловдив надигра втородивизионния Марица Пловдив с 2:1 в последната си контрола преди подновяването на сезона. Срещата се игра на клубния стадион на " черно-белите " в парк " Лаута ". Веселин Марчев откри за гостите през първата част, а Мартин Паскалев изравни преди почивката. В края на дуела Локомотив стигна до триумфа с гол на Педриньо.

В 12-ата минута Ерик Сорга беше изведен на добра позиция в наказателното поле на Марица след взаимоотношение с Димитър Илиев, само че естонският нападател бе затворен от бранител на гостите и завършващият му удар излезе в навън.  В 21-ата минута Димитър Илиев стреля тъкмо от към 25 метра, само че Илия Николов улови. Две минути по-късно Марица поведе в резултата. Веселин Марчев бе изведен самичък против Илко Пиргов и някогашният състезател на Локомотив преодоля елегантно вратаря на домакините с изстрел по земя за 1:0. 

Малко по-късно отбраната на „ черно-белите “ още веднъж увисна при контраофанзива на Марица и Станислав Маламов се озова на преференциална позиция самичък против Пиргов, само че халфът се засуети и не съумя да нанесе удар. 

Футболистите на старши треньора Николай Димитров продължиха да бъдат рискови в нахлуване и в 30-ата минута шут на Петър Атанасов бе избавен от Илко Пиргов след добре разгърната офанзива по левия фланг.

Последваха три положения пред вратата на Марица. Първо, рисков удар на Денислав Александров по диагонала бе избавен от Илия Николов, а след последвалия корнер Димитър Илиев стреля фалцово от границата на наказателното поле, само че топката мина настрана от задачата. Малко по-късно и Йосип Томашевич опитва шанса си с изстрел от отдалеченост, само че още веднъж неопределено.

Натискът на домакините въпреки всичко даде резултат и в 38-ата минута играчите на Александър Томаш изравниха. Бабакар Дион центрира отдясно в наказателното поле на „ жълто-сините “, където Мартин Паскалев бе оставен непокрит и засече с глава в мрежата на Николов за 1:1. При този резултат пристигна и почивката.

Втората част протече на по-бавни обороти и не предложи толкоз забавни обстановки пред двете порти.

Локомотив обаче съумя да стигне до успеха с гол на Педриньо в 87-ата минута, когато бразилецът засече чудесно от въздуха центриране на Ивайло Димитров отляво и по този метод донесе триумфа на своя отбор.

Това бе последна инспекция и за двата отбора преди подновяването на сезона. В първия си дуел от пролетния дял на шампионата в efbet Лига Локомотив приема Ботев Враца, до момента в който Марица започва акцията във Втора лига с домакинство на Спартак Плевен.

Автор: Димитър Петков/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР